Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/08/24

Házi müzli

Soha de soha többet nem fogok boltban müzlit venni!!!! Ezt most írásba adom :)
Ez a verzió zseniális!!! Talán még egy kis friss gyümölccsel lehetne fokozni az ízeket.
Az eredeti recept természetesen Mautner Zsófié, ami itt található :)



Hozzávalók:

1 dl méz
0,5 dl olaj
200 g zabpehely
50 g mazsola
50 g kókuszreszelék
50 g étcsoki
50 g aszalvány
( én trópusi mixet használtam )
20 g dió

A mézet és az olajat összemelegítjük de csak addig amíg folyós nem lesz.
Összekeverjük a zabpehellyel.
A zabpelyhet sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 175 fokon 20 percig sütjük, közben párszor átkeverjük.
Hagyjuk kihűlni.
A többi hozzávalót ( természetesen a kókuszreszelék kivételével ) apró darabokra vágjuk és összekeverjük a zabpehellyel.
Tejjel, joghurttal kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése