Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/08/07

Házi csalamádé

Tényleg függőséget okoz a házi csalamádé, még akkor is ha nem vagyunk nagy csalamádé fanok, sőt még akkor is ha a boltit kifejezetten nem kedveljük!!!! :)
Ez a házi roppanós, friss, mi állíthatjuk be az édességét, fűszerességét....
Ezt a kincset is Mautner Zsófi könyvében találtam, semmi tartósítószert nem tartalmaz, ezért fogalmam sincs meddig áll el... télig szerintem biztos nem, nem mintha megélné a telet :)
Ebből a mennyiségből, nekem 5 és fél db 3 dl-es üveg jött ki, de már csak kettőt tudtam fotózni.



Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta
( kb 1 kg )
2 db zöldpaprika
1 db kápiapaprika
4-5 db kovászolni való uborka
30 g só
7 dl víz
3 dl ecet
( fehérbor vagy almaecet )
100 g cukor
bors, babérlevél, koriandermag

A káposztát és a paprikákat vékonyra vágjuk, az uborkát felkarikázzuk.
Egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és 1 órán át állni hagyjuk.
Közben egy lábosban felforraljuk a vizet az ecettel, a cukorral és a fűszerekkel, a levet hagyjuk kihűlni.
A besózott zöldségeket kinyomkodjuk, ( a sót nem mossuk le róla ) és sterilizált üvegekbe töltjük.
Ráöntjük a kihűtött levet majd lezárjuk az üvegeket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése