Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/07/15

Gazpacho

Spanyol, paradicsom alapú zöldségleves.
Igazi kánikula leves, hiszen nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt, csak egy kis aprítás és botmixerezés és készen is van.
Mindenképpen hagyjuk állni pár órát hűtőben, nagyon igényli, tényleg sokkal jobb lesz az íze.
Az eredeti receptet Mautner Zsófi főzőiskola középfok című könyvében találtam :)



Hozzávalók:

500 g paradicsom
1 db kígyóuborka
1 db kaliforniai paprika
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 szelet kenyér
50 ml olívaolaj
só, bors
2 ek fehérborecet
kb 3 dl víz

A paradicsomokat meghámozzuk, magtalanítjuk és apró darabokra vágjuk.
A többi zöldséget is felaprítjuk, a kenyér héját levágjuk, belsejét felkockázzuk és ezt mind jól összekeverjük a paradicsommal.
Hagyjuk állni kb 20 percig.
Az egészet botmixerrel pürésítjük közben hozzáadjuk az olajat, a sót, a borsot és az ecetet.
A végén annyi vízzel ( kb 3 dl ) hígítjuk hogy kellemes leves állagot kapjunk.
2-3 órára betesszük a hűtőbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése