Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/06/01

Szedres clafoutis

Egy francia klasszikus édesség... egy villámgyors francia klasszikus édesség, amit akkor is meg tudunk csinálni ha feltépjük a hűtőt és kb nincs benne semmi :)
Én a fagyasztóban még találtam egy marék szedret úgy hogy az is ment bele természetesen.




Hozzávalók:
3 tojás
100 g cukor
1,5 dl tejszín
1 dl tej
csipet só
45 g liszt
egy marék szeder
vaj

A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, egy csipet sót, végül a lisztet. 
Sűrű palacsintatésztát fogunk kapni.
Egy formát alaposan kivajazunk, beleöntjük a masszát, megszórjuk gyümölccsel és 180 fokon kb 35 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése