Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/06/05

Joghurtos eperfagyi

Már annyi epret ettünk, hogy lassan áttérek valamelyik másik gyümölcsre, de előtte azért még egy jó fagylaltot csináltam belőle hiszen nyakunkon a nyár és kevesebb üdítőbb dolog van annál, mint hogy az ember hazaér és lehűti magát egy adag sk fagylalttal :)
Eredeti recept: itt



Hozzávalók:
( 1 formához )

500 g eper
150 g porcukor
250 g görög joghurt
1 citrom
1 vanília rúd
2 dl habtejszín

Az epret megmossuk, levágjuk a szárát és feldaraboljuk.
Hozzáadjuk a porcukrot, a joghurtot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vanília rúd kikapart magjait és botmixerrel pürésítjük.
A tejszínt kemény habbár verjük és óvatosan beleforgatjuk.
Egy formát kibélelünk fol packkal, beleöntjük a masszát és már mehet is a fagyasztóba.
4-5 óra múlva már ehetjük is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése