Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/04/26

Pizza

Az a fantasztikus ebben a tésztában hogy semmi perc alatt összegyúrjuk, 15 percet pihentetjük és onnantól kezdve két lehetőségünk van: 1: vagy hagyjuk még pihenni szobahőn 3-4 órát és süthetjük is, 2: hűtőbe tesszük és 12-24 óra múlva sütjük ki. És a grátisz: 1 hétig is eláll a hűtőben ez a tészta!!
Én most nem vittem túlzásba a feltétet, paradicsomszósz, mozzarella, paradicsom, bazsalikom, sütés után pedig tettem még rá serrano sonkát, friss paradicsomot és rukkolát.
Az eredeti receptet hol máshol találtam volna mint Mautner Zsófi könyvében :)



Hozzávalók:

300 g liszt
1 tk só
1 ek olívaolaj
kb 2 dl langyos víz
1 tk szárított porélesztő

A liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztőt. Összegyúrjuk.
15 percig pihentetjük és vagy 3-4 óra pihentetés után sütjük, vagy hűtőbe tesszük min 12 órára.
Megkenjük paradicsomszósszal, megpakoljuk feltétekkel és 250 fokon 8-10 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése