Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/04/15

Csokoládé mousse

Kezdem legyőzni a nyers tojástól való félelmemet, ugyanis ebből a desszertből megettem 3 teáskanállal, ami nálam nagy szó!!! De ebből nem lehet nem enni!!!! A tökéletes mousse! Habos, légies, könnyű, fenomenális, esküszöm!! :)
Az eredeti recept: itt.
Tényleg fontos hogy jó minőségű csokoládét vegyünk, én 60-70 %-os legyen. 
Én az alapreceptet készítettem el, amit lehet fokozni szinte bármivel, pl kávéval, naranccsal, chilivel, különböző fűszerekkel... majdnem bármivel :)


Hozzávalók: ( 5-6 pohárra )
200 g étcsokoládé
6 tojássárgája
7 tojásfehérje 
2-3 ek porcukor ( opcionális )
1 dl tejszín

A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk.
A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel és a cukorral, majd hozzácsorgatjuk az olvasztott csokit.
A fehérjékből kemény habot verünk és ezt is beleforgatjuk.
Poharakba töltjük és minimum egy éjszakára, vagy 24 órára hűtőbe tesszük.

2 megjegyzés:

  1. Istenien nez ki,kuldj nekem egy kis poharkaval legyszi legyszi :)

    VálaszTörlés