Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/03/23

Töltött tojás

A Húsvétnak szerintem alapvető kelléke a tojás. Már több mint tíz éve nem festettem tojást, de idén fogok és ki fogom sírni a család férfi tagjaitól hogy locsoljanak meg :)
Most festés helyett megtöltöttem őket, ezt is ezerféleképpen lehet tölteni, medvehagymásan, lazacosan, krémsajtosan... rengeteg ötletet találtam rá. 
Ez ilyen kis egyszerű, de fantasztikus tavaszi hideg vacsora :)


Hozzávalók:

5 db tojás
1 ek tejföl
1 tk majonéz
0,5 tk mustár
1 tk vaj
só, bors


A tojásokat vízbe tesszük, majd forrástól számított 10 percen keresztül főzzük.
Ha nagyon friss a tojás érdemes a vízbe tenni egy evőkanál sót vagy ecetet, hogy könnyen le tudjuk szedni a héját.
A megfőtt tojásokat hideg víz alá tesszük, majd megpucoljuk.
Mindegyik tojást félbevágjuk, a tojások sárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a vajat. Sózzuk, borsozzuk, majd visszatöltjük a fehérjékbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése