Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/03/26

Tejfölös szedres pite

Ezer éve kinéztem már magamnak ezt a receptet és most alkalmam is adódott megcsinálni egy kis barátnős estére.
Gyönyörű színe van, nekem nagyon tetszik, természetesen a gyorsaságot és az ízét is ide sorolhatnám a pozitívumokhoz :)


Hozzávalók:
Tészta:
120 g liszt
1 tk sütőpor
100 g vaj
60 g porcukor
1 db tojás
csipet só

Szóráshoz:
2 ek darált dió
2 marék feketeszeder
1 tk őrölt fahéj

Krémhez:
350 g tejföl
2 db tojás
2 ek porcukor

A tésztához a lisztet, a sütőport és a cukrot elkeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat és a tojással tésztává gyúrjuk.
Egy 23 centis kapcsos formát kibélelünk sütőpapírral, a tésztát a formába nyomkodjuk és 170 fokon kb 15 percig elősütjük.
A krém hozzávalóit kikeverjük.
A tészta tetejér megszórjuk a darált dióval, rátesszük a szedret, ezt megszórjuk fahéjjal, majd ráöntjük a krémet.
Visszatesszük a sütőbe és 170 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.
Hűlés után szeleteljük.

2 megjegyzés:

  1. huuu ez nekem nagyon tetszik. Es van felbontva egy Anyu-fele szederbefottem is...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anyu-fele szederbefottel ezer szazalek hogy meg finomabb lesz :)

      Törlés