Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/03/15

Méteres kalács

Hoztam egy kis retro édességet így vasárnapra. ( és nem utolsósorban Húsvétra:) )
 Nem egy 10 perces süti, de az íze olyan jó gyerekkori/ nagyis /lagzis /kedves szomszéd nénis emlékeket idéz elő sok embernél :)
Nekem most hatalmas segítségem volt a konyhában, az unokahúgom, úgy hogy alig kellett valamit csinálnom :))
A képen látható nyuszit meg Édesanyám gyártja nekem rendíthetetlenül :)





Hozzávalók:
6 db tojás
190 g porcukor
15 ek meleg víz
10 ek olaj
390 g liszt
1 csomag sütőpor
2 ek holland kakaópor
1 ek meleg víz

Krémhez:
2 csomag puncs pudingpor
6 dl tej
200 g puha vaj
130 g porcukor
pár csepp rumaroma

Máz:
150 g étcsoki
2 ek olaj

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral, a meleg vízzel és az olajjal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport végül a tojásfehérjékből vert kemény habot.
A tésztát megfelezzük és az egyikbe belerakjuk a kakaóport és az 1 ek meleg vizet. 
Két őzgerincformát kivajazunk és kilisztezünk, az egyikbe a sárga a másikba a barna tésztát beleöntjük és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez a pudingporokat a tejjel elkészítjük. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a már kihűlt pudingot és alaposan belekeverjük.
Összeállítás: mindkét tésztát a bordák menték felvágjuk.
Egy sárga tésztát megkenünk a krémmel majd rárakunk egy barnát, megint krém, megint sárga tészta és ezt így folytatjuk amíg el nem fogynak a hozzávalók :)
A mázhoz az étcsokit az olajjal felolvasztjuk és megkenjük vele a tésztát.
A csoki dermedéséig hideg helyre tesszük.
A süteményt ferdén szeleteljük mert csak így lesz csíkos.

2 megjegyzés:

  1. A Nyuszi nagyon cuki,a meterest meg imadtam mindig is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Anyu nevében is :) Én is imádom, csak le lenne ilyen munkaigényes :)

      Törlés