Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/03/18

Fahéjas csiga

Ez a tavaszi, Húsvéti készülődés a kelt tészták irányába sodor engem :) És tényleg, egy házi kakaós csigának, kalácsnak vagy kenyérnek nincs párja!


Hozzávalók:
500 g rétesliszt
1 tojássárgája
1 mk só
250 ml tej
30 g élesztő
1 dl olaj

Töltelék:
60 g vaj
3-4 tk fahéj
4 púpozott ek porcukor

A tejet 1 ek cukorral meglangyosítjuk majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet, a sót, az olajat, a tojássárgáját és az élesztős tejet összegyúrjuk. Ha lágy lisztet, ha kemény akkor langyos tejet adjunk hozzá.
Letakarva kb 1 óráig kelesztjük.
A töltelékhez megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot és  a fahéjat. Picit tegyük félre hűlni.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, majd kb 2 cm-es csigákat vágunk belőle és 180 fokon 25-30 percig sütjük.
20 perc sütés után meglocsolhatjuk tejjel hogy még puhább legyen.
Porcukorral hintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése