Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/03/27

Csokis kalácspuding

Leves után édes másodiknak, ránk maradt kalács, de akár kifli vagy kenyér felhasználására is tökéletesen alkalmas :)


Hozzávalók:
7-8 szelet kalács
6 dl tej
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
kb 50 g mazsola
90 g étcsokoládé

A kalácsot kockákra vágjuk.
A tejet a cukrokkal feltesszük főni, de csak addig amíg a cukor el nem olvad.
A tojásokat kézi habverővel enyhén felverjük és hozzáadjuk a tejhez.
Egy tálat kivajazunk, belerakjuk a kalácsokat, leöntjük a tojássárgás tejjel, megszórjuk mazsolával és apróra vágott csokival.
180 fokra előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés:

  1. Huuu de szeretem az ilyeneket en is,ezek annyira finomsagosak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. En most csinaltam ilyet eloszor es alig birtam abbahagyni :))

      Törlés