Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/02/18

Kávés brownie

Kicsit hanyagoltam ezt a sütit, már így is annyi recept van lementve hogy ha minden nap sütnék sem érnék a végére... na de most újra előkaptam a browniet, annyira hogy mindenkinek ilyet csinálok :)
Ő sem igényel hosszú előkészületet, egyetlen egy buktatója van a sütési idő... nekem sikerült egyszer 5 percig tovább sütnöm és egy sima csokis süti lett belőle, pedig ennek pont a közepe a lényeg hogy kicsit ragacsos legyen, tömény... jaj na jó nem is ragozom tovább :)



Hozzávalók:
190 g vaj
190 g étcsoki
3 db tojás
150-170 g cukor ( nekem 160 körül volt elegendő )
110 g liszt
80 ml főzött kávé

A vaja és a csokit vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk.
A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokis vajat ha kihűlt, a kávét és végül a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, tetejét megszórhatjuk dióval, mogyoróval, pisztáciával, bármivel és 180 fokon 25-28 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt akkor lehet szépen szeletelni mert picit szilárdul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése