Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2014/11/18

Linzer

Minden nagyképűség nélkül mondom hogy tökéletesek lettek a linzerek, másnap csak úgy elolvad az ember szájában...azt hittem ilyen csak a mesében meg a cukrászdában van :)





Hozzávalók:


380 g liszt
250 g vaj
120 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája
1 citrom reszelt héja

Töltéshez:

lekvár


A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrokat, a tojássárgákat és a reszelt citrom héját majd jól összegyúrjuk a tésztát és 1 órára betesszük a hűtőbe.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát kinyújtjuk, tetszőleges formákat szúrunk ki belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 6-8 perc alatt megsütjük. Akkor jó ha az alja már kicsit barnás. Kivéve még puhák lesznek de ahogy hűlnek úgy keményednek, ezért fontos hogy ne süssük túl őket mert akkor kemények is maradnak.
Ha kihűltek, lekvárral összeragasztjuk őket, másnap pedig élvezzük ahogy elolvadnak a szánkban :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése