Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2014/09/22

Rizskoch

Életem első rizskochja, fogalmam sincs miért nem csináltam eddig.... de a tanácstalanság, hogy mit főzzek holnap, a kétségbeesés amikor az ember párja csak annyit mond hogy "nem tudom" az nagy úr... gyors receptkeresés... rizskoch megtalálása...fúú én még ilyet nem is csináltam.... hát tessék eljött ez is és finom is lett!!!! :)
Eredeti recept: itt



Hozzávalók:

  • 350 g rizs
  • 0,5 l víz
  • 0,5 l tej
  • csipet só
  • 100 g vaj
  • 3 tojás
  • 120 g cukor
  • fél citrom héja

Tálalás:

  • porcukor
  • lekvár


A rizst felöntjük fél liter hideg vízzel majd alacsony lángon addig főzzük amíg az összes vizet magába nem szívta.
Hozzáadunk egy csipet sót és felöntjük fél liter hideg tejjel. Időnként kevergetve készre főzzük.
Ha kész, beledaraboljuk a vajat és langyosra hűtjük.
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral majd belekeverjük a rizsbe.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és azt is hozzáadjuk a rizshez.
Ízlés szerint rakhatunk bele citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát.
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a rizst és 180 fokon addig sütjük amíg kicsit megbarnul a teteje. ( kb 40 perc.)
Porcukorral, lekvárra kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése