Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2014/09/14

Fügepite

Egyre korábban sötétedik és minél sötétebb van annál rosszabb képet lehet csinálni! Na mi tegnap így jártunk a sütisbarátnőmmel, fél 9-re lettünk kész, ezért a képek fényéért nem voltunk oda, de a pite ízéért annál jobban :)
Eredeti recept: itt




Hozzávalók:
Tészta:

  • 200 g liszt
  • 100 g vaj ( fontos hogy jó hideg legyen )
  • 1 tojás
  • 50 g porcukor

Royale:

  • 2 dl habtejszín
  • 4 db tojás
  • 5 tk porcukor

Tetejére:

  • 5 db érett füge


A tészta hozzávalóit gyorsan gombóccá gyúrjuk és minimum 1 órát hűtőben pihentetjük.
Ha elehet pihent, kivesszük, kicsivel nagyobb körré nyújtjuk mint a pitetálunk majd ráhelyezzük, a kilógó széleket levágjuk.
A fügéket megmossuk, felvágjuk, elrendezzük a pitén.
Végül ráöntjük a royalet, ami a tejszín, tojás, cukor keveréke.
180 fokon kb 35 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése