Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2014/06/24

Pehelykönnyű burgonyás pogácsa

.... ami másnapra is fantasztikusan puha. Eddigi rövid pályafutásom legjobb pogija! 
Az eredeti receptet Gabriella kalandjai a konyhában blogon találtam.


Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 250 g vaj
  • 3 db közepes burgonya 
  • 1 dl tej
  • 25 g friss élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek só ( illetve ízlés szerint mehet bele több vagy kevesebb )

Tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek tej


A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük majd áttörjük.
A tejet meglangyosítjuk elkeverünk benne 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős tejet, a burgonyát, a tojást és a vajat. Ha nagyon ragad a tészta pici lisztet adunk hozzá.
Kelesztőtálban kb 1 óra alatt hagyjuk megkelni.
Kinyújtjuk. Félbehajtjuk majd a jobb és a bal szélét is felhatjuk középre, illetve utána az egészet megint félbe. 6 réteget kapunk így. Kinyújtjuk megint, tetejét berácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe rakjuk őket, megkenjük a tej és a tojássárgája keverékével majd 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése