Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2014/06/17

Görög citromos süti

Pont nyárra való, isteni citromos süti. 
Az eredeti recept Stahl Judit recept, de kutattam a neten és tényleg nem csak nekem tűnt soknak az a laza 350 g cukor amit beletesz a tésztába... sikeresen működik 150 g-mal is, ezenkívül mást nem változtattam mert úgy jó ahogy van :)


Tésztához:
  • 200 g liszt
  • 100 g búzadara
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 150 g cukor
  • 250 ml natúr joghurt
  • 3 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
Szirup:
  • 1,5 dl víz
  • 150 g cukor
  • 3 citrom leve

A joghurtot összekeverjük a tojásokkal, a citrom héjával, majd a citromlével.
Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a búzadarát, a szódabikarbónát és egy csipet sót.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben 160 fokon kb 40 percig sütjük amíg a teteje szép barna nem lesz.
Közben a szirup hozzávalóit összekeverjük, felmelegítjük és pár percig forraljuk.
A meleg süteményt késsel megszurkáljuk és meglocsoljuk a sziruppal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése