Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2013/04/12

Emeletes élvezet








Hozzávalók:
Az alaphoz:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • kb 1,5-2 dl tej


A túrós krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 7 dkg porcukor
  • 2 cs vanilíás cukor
  • 1 dl tejszín


A pudingos részhez:
  • 3 cs főzés nélküli pudingpor 
  • 3,5 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor


Tetejére:
  • 2,5 dl tejszín


Elkészítése:
Alap:
A kekszet a vajjal és a porcukorral összegyúrjuk és annyi tejet adunk hozzá amivel linzer tészta állagú lesz.
21*31 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk, 
Túrós rész:
A túrót a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és az alapra kenjük.
Pudingos rész:
A pudingot felverjük a tejjel és a cukorral majd rákenjük a túrós részre.
Teteje:
Kemény habot verünk a tejszínből és a pudingos részre kenjük.

Néhány órára betesszük a hűtőbe.