Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2013/03/03

Lekváros bukta

15 éve élek boldogan és bukta mentesen.... Na de akkor most hogy jön ide a recept?...
Férfim közölte hogy ő tulajdonképpen szereti a buktát.... Igen? Hát én utálom, de lásd kivel van dolgod... és ebből még én is meg tudtam enni 2 darabot :) 
Na a szófosásnak itt van vége és a recept innen kezdődik!
Eredeti recept: desszert.eu





Hozzávalók:


350 ml tej
30 g élesztő
100 g porcukor
250 g búzaliszt
250 g rétesliszt
1 db tojás
100 g vaj

Töltelékhez:

lekvár

Kenéshez:

100 g vaj


Elkészítés:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. ( 15 perc )
A liszteket elkeverjük a porcukorral, a tojással, az olvasztott vajjal, a sóval és az élesztős tejjel.
Összegyúrjuk majd 15 percig meleg helyen kelni hagyjuk. Ezután átgyúrjuk és még 35 percig kelesszük.
Ha megkelt akkor kinyújtjuk és kis négyzetekre felvágjuk a tésztát.
Mindegyik négyzetbe rakunk lekvárt, túrót, fahéjas cukrot...stb-t, feltekerjük és egy kivajazott kilisztezett tepsibe szorosan egymás mellé tesszük.
A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.