Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2013/01/16

Túróval töltött zsemle






Hozzávalók:

  • 6 db zsemle
  • 50 dkg túró
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 4 ek cukor
  • mazsola
  • 2 dl tej
  • porcukor


Elkészítés:
A tejet egy vaníliás cukorral felforraljuk.
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kiszedjük.
A túrót áttörjük a zsemlék belsejével, hozzáadjuk a másik vaníliás cukrot, a sima cukrot, a tojásokat, a mazsolát és 1-2 ek tejföllel lágyítjuk.
A zsemléket kevés meleg tejjel meglocsoljuk, megtöltjük a túróval, visszarakjuk rá a kalapjukat, azt meglocsoljuk tejföllel és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórjuk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése