Linzer

A legeslegklasszikusabb aprósüteményhez tartozó, jól bevált receptem következzék :)
Egy nagy titka van: nem szabad színre sütni, ez egy tévhit!!! 
A linzer sütés után is puha és a lekvártól porhanyóssá válik, nem szabad hogy barnuljon a tészta. 


Hozzávalók:
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
2 db tojássárgája
12 g vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Lekvár

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrokat, a tojássárgákat és a citrom héjat.
Jól összegyúrjuk majd 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Ha nem állna össze, kevés tejfölt, ha ragad, akkor lisztet adjunk még hozzá.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és kb 8 percig sütjük.
Amikor kivesszük a sütőből még teljesen puhák, de ahogy hűlnek úgy keményednek.

Ha kihűltek, lekvárral összeragasztjuk őket és jól záródó dobozba rakjuk.