Erdei gyümölcsös crumble

Vagyis morzsasüti :)
Ezt a sütit még egy muffinál is gyorsabb elkészíteni, de az íze... 
Tavaly már elkészült áfonyás változatban, most erdei gyümölcsökkel készítettem, de kedvünk és ízlésünk szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Dobjunk mellé egy gombóc fagyit és máris kész a szuper hétvégi sütink :)
Tökéletesen működik, befőttel és fagyasztott gyümölccsel is.


Hozzávalók:
Tészta:
150 g liszt
50 g mandulaliszt
50 g szeletelt mandula
100 g barna cukor
100 g vaj
1 tk vaníliás cukor

400 g gyümölcs
( nálam: áfonya, fekete ribizli, cseresznye, málna, szeder, eper )
100 g fehércsoki

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, vagy késes aprítóba tesszük és hagyjuk hadd  végezze a dolgát.
Ennek a morzsalékos tésztának a felét egy piteformába szórjuk, kissé lenyomkodjuk.
Rátesszük a gyümölcsöket, rádobáljuk a kis kockákra felaprított fehércsokit, és végül megszórjuk a tészta másik felével.
180 fokon kb 45 percig sütjük.
Akkor jó amikor a szélén bugyog a gyümölcs.

Megjegyzések