Epres sajttorta sütés nélkül

Szupergyorsan kellett csinálnom valami desszertet és ilyenkor nem is kérdés hogy valami gyümölcsös dologra fog esni a választásom.
Ez lett belőle :)



Hozzávalók:
18 centis formához

150 g keksz
75 g vaj

500 g mascarpone
200 ml habtejszín
4-5 ek porcukor
késhegynyi vaníliapaszta 
kevés citromlé
kb 300 g eper


A kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük őket.
Egy sütőpapírral bélelt forma aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük amíg a krém készül.
A habtejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponéval, a cukorral, a vaníliával, a citromlével és az apró darabokra vágott eperrel.
Rákenjük a krémet a kekszes alapra és 3-4 órára vagy egy éjszakjára visszatesszük a hűtőbe.
Dekoráljuk és megesszük.


Megjegyzések