Mert ha nagyon szorít az idő, akkor is lehet szuper tortát csinálni!
Isten ajándéka ez a recept, mondjuk én pont itt találtam :)
Túrós csokis citromos krém egy vékony brownie alapon..... zseniális!!
Az eredeti recept ír zselatint, nekem anélkül is megtartotta a formáját, ha nagyon híg a krém, mehet bele egy kis expressz zselatin fix.
Hozzávalók:
18 centis formához
Alap:
65 g étcsoki
65 g vaj
40 g cukor
1 tojás
35 g liszt
Krém:
500 g túró
2 dl habtejszín
50 g cukor
1 citrom reszelt héja
negyed citrom leve
100 g étcsoki
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A csokit és a vajat összeolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
A tojást elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajas csokit, majd a lisztet.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez az étcsoki kivételével, összekeverjük a hozzávalókat.
A csokit apró darabokra vágjuk és a háromnegyedét beletesszük a krémbe.
A krémet rákenjük a már kihűlt alapra és a maradék csokival díszítjük.
Hűtőben tároljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése