Barackos sajttorta sütés nélkül

Barátnőmtől kaptam a receptet... 2013-ban küldte át mailen.... :) 
Valahogy feledésbe merült szegénykém, pedig tökéletes desszert főleg kánikulában lesz majd Isten ajándéka :))
A mascarponét rakjuk ki egy órával a felhasználás előtt, mert ha szobahőmérsékletű, akkor lehet vele igazán jól dolgozni.




Hozzávalók:
20 centis tortaformához

200 g darált keksz
1 ek kakaópor
1 ek porcukor
100 g vaj
kevés tej

Krém:
500 g mascarpone
100 g porcukor
1 tk vanília kivonat
1 üveg őszibarackbefőtt 
1 csomag expressz zselatin fix

A kekszet a kakaóporral, a porcukorral elkeverjük, belekockázzuk a vajat és annyi tejet hogy jól formázható legyen, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk.
Hűtőbe tesszük.
A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a vaníliával.
Az befőttből kiveszünk 2-3 barackot a díszítéshez, a többi barackot apró kockákra vágjuk és belekeverjük a krémbe.
A végén hozzáadjuk a zselatint, alaposan összekeverjük és a kekszes alapra öntjük.
2-3 órára hűtőbe tesszük, a maradék barackkal díszítjük. 


Megjegyzések