Nagyon nem szerettem a kaprot mert az iskolai tökfőzelék jutott állandóan az eszembe róla amit belém erőltettek és otthon szépen ki is jött belőlem...
Aztán 4 barátnőmmel összeültünk és kitaláltuk hogy vacsoracsatázni kellene... amikor megkaptam a menüt és megláttam a desszertet elkezdtem húzni az orrom másrészt viszont nagyon kíváncsi lettem! Megkóstoltam, szerelmes lettem, fantasztikusan finom!!!
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 2 dl habtejszín
- 2 púpos ek méz
- 1 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1 csokor kapor
- kb 100g darált keksz
- kb 50 g szeder ( vagy bármilyen más savanykásabb gyümölcs )
A habtejszínből kemény habot verünk.
A túrót elkeverjük a mézzel, a cukorral, a sóval, a citromhéjjal, az apróra vágott kaporral, végül beleforgatjuk a habot.
Poharakba rétegezzük: keksz, krém... stb tetejére gyümölcsöt teszünk és 1-2 órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése